Wij bieden u een scala aan onderhoudsdiensten, hiertoe behoren o.a.:

voegwerk en gevelonderhoud van gebouwen.

Ook voor eenmalige- en incidentele werkzaamheden is Voegersbedrijf Mario voor u beschikbaar.

Milieu wordt in onze samenleving steeds belangrijker.

Wij als bedrijf vinden het milieu belangrijk, daarom zijn de toegepaste reinigingsmiddelen milieuvriendelijk.

Wij staan voor kwaliteit en vakmanschap, dit is al op diverse plaatsen succesvol bewezen.

Voor en na het reinigen

Voor en na het reinigen

 
 

Voegwerk

Voegwerk omvat het voegen van nieuw metselwerk, het uithakken van bestaand voegwerk en het opnieuw voegen in geval van renovatie en alle bijkomende werkzaamheden als het opbouwen en afbreken van steigerwerk.
Voegersbedrijf Mario is gespecialiseerd in het knipvoegen, snijwerk, sandwash.

 Wij hebben alle deskundigheid in huis om de meest uiteenlopende voegen te kunnen maken.

 

Voegwerk is in het kort het beschermen van het metselwerk. De restauratie en renovatie van voegwerk is een vak apart. Het uiterlijk en de duurzaamheid van een gebouw worden hierdoor verbeterd. Een grote variŽteit aan kleuren en structuren staat ter beschikking om elk gewenst gevelbeeld te kunnen creŽren. In slechte staat verkerend voegwerk kan veel gevelproblemen veroorzaken, zoals vochtdoorslag, mos -en algengroei en vorstschade. Met het herstellen van uw voegwerk kunnen wij u veel zorgen uit handen nemen. Wat zeker ook niet onderschat mag worden is de meer waarde van uw pand, dat door vernieuwing van het voegwerk ontstaat.

 

 

Gevelonderhoud

Wanneer uw gevel ernstige gebreken toont zoals slechte voegen, mosvorming, vochtdoorslag of scheuren, dan bent u bij ons bij het juiste adres. Een vuile gevel is geen visitekaartje. Door het toepassen van grondige renovatie lossen wij de problemen op. Hierdoor voorkomen wij lekkages. Wij reinigen uw gevel op een milieuvriendelijke wijze. Deze grondige renovatie bestaat achtereenvolgens uit het verwijderen van de oude voegen, het reinigen van de gevel, het aanbrengen van nieuw voegwerk en het impregneren van de gevel.

Voor het reinigen

Na het reinigen

Alle nieuw aan te brengen onderdelen worden door ons verzorgd!

Wij staan voor Kwaliteit, Service, Inzet en Garantie!

 

 

Schade aan voegwerk.

Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door weers- en milieu-invloeden.

Door zure bestanddelen in regenwater kan het bindmiddel uit de voegmortel spoelen, zodat de voeg zacht en poreus wordt. Bovendien is in het verleden niet altijd voldoende aandacht aan de kwaliteit van het voegwerk besteed: voegwerk werd als sluitpost op de begroting beschouwd.  Slecht voegwerk kan vochtintreding in de gevel veroorzaken met als gevolg dat er vochtdoorslag en vorstschade kan ontstaan.

Het kan dus nodig zijn voegwerk te vervangen. Dit gebeurt door het uithakken of uitslijpen van het bestaande voegwerk.

Dit moet deskundig gebeuren:

De voeg dient voldoende diep uitgehakt te worden, in ieder geval tot op de gezonde metselspecie.

Het uithakken dient zeer zorgvuldig te gebeuren zodat geen beschadigingen aan het metselwerk ontstaan.

na het uithakken moet de gevel grondig gereinigd worden, zodat een gezond hechtvlak ontstaat voor de nieuwe voeg.

 

 

Regendoorslag
Kenmerkend voor regendoorslag zijn vaak de vrij willekeurige natte vlekken aan de binnenkant van muren die op het zuiden of westen zijn gericht. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals een slechte hechting tussen voegmortel, metselmortel en baksteen. Of de stenen in de muur zijn in het verleden niet vol en zat genoeg gemetseld, waardoor de muur van binnen een soort gatenkaas is. Andere oorzaken zijn plaatselijk slecht of diep uitgesleten voegwerk en scheurvorming. Ook kleinere scheurtjes kunnen capillair heel veel water opzuigen.

 

 

Herstel van voegwerk
Bij het vernieuwen van uitgesleten of verzand voegwerk is de grote vraag altijd wanneer en hoeveel voegwerk vervangen moet worden. Daarbij gaat het om het spanningsveld tussen behouden en vernieuwen. De monumentenzorger kiest eerder voor behouden, in casu sober en doelmatig onderhoud en alleen vernieuwen wat strikt noodzakelijk is. De eigenaar/beheerder wil vaak vooral een perfect en oogstrelend resultaat. Plaatselijk herstel is dan soms moeilijk te verkopen. Voor een goede aanpak gelden een paar principes. Aanhelen of vernieuwen van voegwerk gebeurt in dezelfde soort voeg die al aanwezig is. Dus een gesneden voeg wordt aangeheeld met een gesneden voeg en niet met een platvolle voeg. Ook de kleur en de hardheid van de voeg moeten zo goed mogelijk passen bij het aanwezige voegwerk.

 

 

Wilt u weten wat wij in huis hebben kijk dan rustig rond op deze site.

Heeft u vragen neem dan rustig contact met ons op.

 

© Copyright Voegersbedrijf Mario Helmond 2011